23 Nisan 2015 Perşembe

Lego Minifigures 2. Simpsons Serisi için Mıncıklama Rehberi (Touch Guide)


Lego birkaç ay önce yeni mini figür serisini açıkladı: farklı bir Simpsons serisi geliyor. Piyasaya çıkış tarihini Mayıs olarak duyurdular, Adore’nin Lego katalogunda da Mayıs ayında çıkacak sürpriz bir mini figür serisinden bahsediliyordu, ancak Türkiye’de çıkışı mayıs olur mu bilinmez. 13. Seri de birkaç ay gecikmeli gelebilmişti ve gümrükte problem yaşandığını söylemişlerdi, dilerim yeni seride bir sorun olmaz.

İlk Simpsons serisi geçen sene yine mayıs ayında çıkmıştı, aslında bir sene sonra ikinci seriyi kimse beklemiyordu. 2016’da üçüncü seri gelir mi bilinmez ama Carl ve Lenny’nin ikinci seride de olmaması bende üçüncü Simspons’ın beklentisini yarattı bile. İkinci seride ana karakterler farklı kıyafetler ile eklenmiş, ayrıca ilkinden farklı olarak, Smithers, Comic Book Guy, Willie, Edna Krabappel, Dr. Hibbert, Professor Frink, Hans Moleman, Martin Prince, Patty ve Selma’nın figürleri de mevcut. Serideki tüm karakterler ve bir kutunun içindeki sayıları şöyle:

  • Homer Simpson (in his best suit and tie) – 5
  • Marge Simpson (in a fancy dress) – 4
  • Lisa ve Snowball II – 4
  • Maggie ve Santa’s Little Helper – 4
  • Bart (Bartman) – 5
  • Milhouse (Fallout Boy) – 4
  • Comic Book Guy – 3
  • Martin Prince – 3
  • Professor Frink – 3
  • Hans Moleman – 3
  • Selma – 3
  • Patty – 3
  • Groundskeeper Willie – 5
  • Edna Krabappel – 3
  • Smithers – 4
  • Dr Hibbert – 4

Professor Frink bu serideki favorim oldu. Lisa’nın da pembe elbisesini çok beğendim, farklı figürler ile kullanmak için harika bir gövde parçası olacak ☺. Martin ise çizgi filmdeki favori karakterlerimden, ilk seride olmaması beni hayal kırıklığına uğratmıştı, bu sefer onu es geçmemelerine sevindim.

Bart, Homer ve Willie beşer adet ile kutularda rastlanma ihtimali en yüksek olan figürler. Burada dolu bir kutu bulmanın dayanılmaz çekiciliği ortaya çıkıyor ☺. Çünkü biliyoruz ki aradığımız figür (biri gelip 5 Homer’ı ayırıp alıp gitmediyse) çok büyük ihtimalle kutuda var, böylece poşetleri yoklamak için motivasyon daha yüksek oluyor.

875

Gelelim seriyi tamamlama ipuçlarına ☺. Paketler değişmediği için her serideki yaklaşım yine işimize yarayacak. Poşeti önce bir sallayın, sonra büyük parçaları bir kenara ayırın. Özellikle içindeki kağıdı ve taban için olan siyah parçayı bir köşeye çekip orada tutun. Böylece odaklanmanız gereken parçalar poşetin diğer köşesinde parmaklarınızın ucunda kalacak ve hissetmesi daha kolay olacak. Ancak bu serinin zor bir tarafı da var, figürlerin ellerindeki minik aksesuarlar çok ayırt edici değil, yani diğer serilerde olduğu kadar işimize yaramayacak. Mesela 2x2 kare parça bir sürü karakterin elinde var, böyle durumlarda kafa hatta bazen gövdeyi de yoklamak gerekecek, kafaları ayırt etmek de biraz daha fazla yoklama kabiliyeti gerektiriyor ☺. Bu nedenle aradığınız figüre göre gövde ve diğer büyük parçaları da kenara ayırıp önce küçük parçayı yoklayın, sonrasında gerek varsa kafa ve gövdeye de dönersiniz. Bacaklar ilk anda yol gösterici olabilir ama, ilk olarak bacakları bulup çocukları ve yetişkinleri ayırabilirsiniz. Aşağıdaki fotoğraflarda göreceksiniz, Lisa, Bart, Milhouse, Martin ve Hans'ın bacakları sabit bir parça, yani bacakları oynamıyor. Bacakları bularak paketin dışından oynatın, sabit bir parça ise elinizde kısa boylulardan biri vardır, oynuyorsa yetişkinlerden biri.

Eğer parmaklarla hissetme konusunda kendinize güveniyorsanız direk kafalardan da yola çıkabilirsiniz. Simspons serisinin diğer serilerden en büyük farkı da bu, kafa parçaları her karakter için ayırt edici ama farkları hissetmesi oldukça zor tabi ki. Bu yüzden ben bu rehberde kafaları ayırt etmeye yoğunlaşmadım, küçük parçalardan gitmek daha kolay çünkü.

Date Night Homer 




Homer’ın elinde 2x2 kare bir parça var. Önceki serilerden kare ve dikdörtgen parçalara çok alışkınız, ilk kez alıyorsanız da anlaması çok zor değil, dümdüz kare bir parça gelecek elinize. Kareyi bulduktan sonra diğer parçaları da yoklayın ve başka bir minik parça olmadığından emin olun. (Çünkü Comic Book Guy’ın elinde hem 2x2 kare hem de Squishee bardağı, Mrs. Krabappel’ın elinde 2x2 kare ve kahve kupası ve Smithers’ın elinde de iki tane 2x2 kare var.)



Karenin haricinde başka küçük parça olmadığına eminseniz ihtimaller üçe indi. Elinizdeki Homer, Selma veya Dr. Hibbert olabilir. Gerçi Selma’nın etek parçası var, onu hissederseniz Selma’yı da eleyebilirsiniz, ama o parçayı fark etmek biraz zor oluyor, o yüzden çok da uğraşmayıp kafalara geçin. Selma’nın çok büyük bonus saçları var, kafanın büyüklüğünden ayırt edebilirsiniz. Dr. Hibbert ve Homer’ın kafa şekilleri birbirine benziyor ancak, doktorun tepesinde az da olsa bonus saçları var. Tırnağınızı hafif sürterseniz kafasındaki kabartıları hissedeceksiniz. Kabartılar varsa Dr. Hibbert, düzse kel Homer.

Eğer dokunma kabiliyetiniz fena değilse, 2x2 kareyi bulduktan sonra başka minik parça olup olmadığı ile ilgilenmeden direk kafalara odaklanabilirsiniz. Mrs. Krabappel, Smithers, Selma ve Dr. Hibbert’ı kafaları sayesinde Homer’dan ayırt edebilirsiniz. Comic Book Guy’ı da ya kafasının Homer’dan daha geniş olması sayesinde ya da Squishee bardağı ile eleyebilirsiniz.

Kısaca;

  • 2x2 kareyi bulun.
  • Başka minik parça olmadığından emin olun.
  • Kafaları bulun ve tırnağınızı sürtün. Pürüzsüzse (sadece en tepesinde minicik saçı var.) elinizdeki Homer’dır. Yuvarlak pütürler hissederseniz Selma veya Dr. Hibbert’dır.


Date Night Marge




Serinin en kolayı. O saçları ıskalamak imkansız ☺.  Uzun pütürlü bir kafa bulacaksınız, elinizdeki Marge ☺.



Lisa ve Snowball II




Lisa da anlaşılması kolay figürlerden ama dikkatli olmazsanız Maggie ile karıştırabilirsiniz. Yanında Snowball II olacak, kedi diğer figürlerin minik aksesuarlarına göre bulunması kolay bir parça. Kuyruğa dikkat edin, Snowball II’nun kuyruğu var, Santa’s Little Helper ile karıştırmayın onun kuyruğu yok sırtında nokta şeklinde çıkıntı var.


Snowball II ve Santa’s Little Helper’ı ayırt edemezseniz, gövdeleri de yoklayabilirsiniz. Lisa’nın gövde ve bacakları ayrı parçalar, Maggie’de ise ayrıca bacak yok tek parça.

Ancak gövdeyi yoklarken dikkatli olun çünkü bazen figürler paketlerin içinde birleşmiş olarak duruyor. Lisa da gövdesi ve bacakları birleşik olarak duruyor olabilir, Lisa’nın bacakları oynamadığı için (öne arkaya hareket etmiyor) Maggie ile karıştırmayın. Biraz sertçe yoklayıp ayrılıp ayrılmayacağından emin olun veya Lisa’nın bacaklarındaki şekli hissedin.

Kafa ile vakit kaybetmeyin çünkü Maggie ve Lisa’nın saçları birbirine çok benziyor. Kafayı bulursanız da Lisa diye hemen atlamayın, Maggie de olabileceği aklınızda bulunsun ☺

  • Kediyi bulun, uzun kuyruğu olacak.
  • Kuyruktan emin olamayıp kedi mi köpek mi bilemiyorsanız, gövde ve bacakları bulun. İki ayrı parça olacak. Maggie’nin gövdesi tek parça.


Maggie ve Santa’s Little Helper



Maggie için de Santa’s Little Helper’ı bulacağız. Kuyruğu olmayacak, sırtında nokta şeklinde bir kabartma var (figürün oturabilmesi için). Uzun kuyruklu olan Snowball II yani Lisa.


Bir de Maggie’nin gövdesi tek parça, ayrıca bacakları yok. Ancak gövdeyi yoklarken dikkatli olun çünkü bazen figürler paketlerin içinde birleşmiş olarak duruyor. Lisa da gövdesi ve bacakları birleşik olarak duruyor olabilir, Lisa’nın bacakları oynamadığı için (öne arkaya hareket etmiyor) Maggie ile karıştırmayın. Biraz sertçe yoklayıp ayrılıp ayrılmayacağından emin olun.


  • Köpeği bulun, kuyruğu olmayacak.
  • Kuyruktan emin olamayıp kedi mi köpek mi bilemiyorsanız, gövdeyi bulun. Maggie’nin gövdesi tek parça. Lisa’nın gövdesi ve ayrıca bacakları var.


Bart (Bartman)


Bart’ın elindeki sapanı seride benzeri olmayan tek parça. Kafayı bulursanız saçlarından da Bart’ı ayırt edebilirsiniz ama en sağlamı sapanı bulmak. Şeklini anlarsanız zaten, hissetmesi çok zor olmayacaktır, minik bir sapan olacak işte.




  • Sapanı bulun.


Milhouse (Fallout Boy)




Millhouse’ı ayırt etmek çok kolay değil. Elinde kolası var, onu bulmanız gerekli. Ama dikkat edin, Comic Book Guy’ın elindeki Squishee bardağı ya da Mrs. Krabappel’ın elindeki kahve kupası ile karıştırmayın, diğer parçaları da yoklayıp emin olun. Bardağın yanında bir de 2x2 parça bulursanız elinizde Mrs. Krabappel veya Comic Book Guy vardır, başka minik parça yoksa ya da pelerine rastladıysanız elinizdeki Millhouse’dur.




  • Kola kutusunu bulun.
  • Diğer parçalarda 2x2 bir karenin olmadığından emin olun.


Comic Book Guy



Yine 2x2 kare parça ile oturumu açıyoruz. Kareyi bulduktan sonra minik parça olan Squishee bardağını bulun. Mrs. Krabappel ile karıştırmayın, onda da 2x2 kare parça ve kahve kupası var. 
Squishee bardağının üst kısmı yuvarlak geliyor, bir de üzerinde minik bir pipet var. 

Bardağın şeklinden emin olamadıysanız kafayı bulun. Mrs. Krabappel’ı saçlarından ayırt edebilirsiniz, tepesinde böyle bir kabartı var, Comic Book Guy’ın ise saçları dümdüz. Bir de Mrs. Krabappel’ın eteği de var, etek parçasını fark edebildiyseniz de ayırt edebilirsiniz.




  • 2x2 kareyi bulun.
  • Squishee bardağını bulun. Üst kısmı yuvarlak olacak, tepesinde de minik bir pipet var.
  • Bardaktan emin olamadıysanız kafayı yoklayarak veya Mrs. Krabappel’ın eteğini bularak emin olun.

Martin Prince



Martin de kolay fark edilecek figürlerden. Boyu kadar bir kitap var yanında, kaçırmanız imkansız ☺.




  • Büyük dikdörtgen parçayı bulun. 


Professor Frink




Profesörün elinde minik bir şişe var, kimyacılar balon der ☺.  Şişeyi bulun ama çok minik ayırt edemiyorum derseniz kafaya odaklanın. Profesörün kafası da diğer karakterlere pek benzemiyor, uzun, gözlüklü, saçları ortadan ayrılmış, hatta biraz fazla mıncıklarsanız dişlek ağzını bile hissedebilirsiniz.



  • Elindeki balonu (deney şişesi) bulun.


Hans Moleman




1x2 dikdörtgen parçayı bulun. Biraz minik, bulması çok kolay olmayabilir ama kesin sonuç verecek.

Kafa şeklini anlamak için uğraşmaya hiç gerek yok. Sadece Marge’ın çantası ile karıştırmamaya dikkat edin, diğer parçaları da kabaca yoklayıp Marge’ın kocaman saçlarının pakette olmadığından emin olun.Ya da bacakları bulup hareket etmediğinden emin olabilirsiniz, kısa boylu olduğu için Hans Moleman'ın da bacakları kısa ve hareketsiz.


  • 1x2 dikdörtgen parçayı bulun.
  • Marge’ın cüzdanı ile karıştırmamak için paketin içinde Marge’ın uzun saçlı kafasının olmadığından emin olun.


Selma



Saçları sayesinde Selma’yı ayırt etmek de çok zor değil ☺.  Kıvırcık saçları için büyük tırtıklı kafa parçasını bulun. Saçı bulduktan sonra şeklinden çok emin olamıyorsanız Patty ile karıştırmamak için 2x2 kare parçayı bulun. Saç ve kare parça Selma, saç ve çanta ise Patty.

Bir de her elinize gelen tırtıklı parçayı Selma ve Patty sanmayın, Dr. Hibbert’ın saçları da kıvırcık, elinizdeki parçanın tırtıklı kısmının fazla olduğundan emin olun.


  • Kafayı bulun. Saç kısmı büyük ve tırtıklı olacak.
  • 2x2 kare parçayı bulun.

Patty




İkiz kardeşlere uygun olarak Patty’i bulmak da Selma kadar kolay. Kıvırcık saçlı kafayı bulun, bu aşamada Dr. Hibbert ile karıştırmamanız yeterli. Büyük ve tırtıklı parçayı bulacaksınız.

Kafayı bulduktan sonra çantasını bulun. Garip şekilli bir parça daha bulacaksınız yani. Gövde ve bacakları ayırdıktan sonra kalan parçayı yoklayarak emin olabilirsiniz, 2x2 kare değil de resimdeki çantaya benzeyen bir şey gelirse elinize paketin içindeki Patty’dir. Çantanın sapını hissetmek çok kolay.


  • Kafayı bulun. Saç kısmı büyük ve tırtıklı olacak.
  • Çantayı bulun. (2x2 kare olmadığından eminseniz de yeterli.)

Groundskeeper Willie



Willie için elinde tuttuğu lavabo pompasına odaklanacağız. Willie’nin kafası da diğer figürlerden farklı, kafayı yoklayarak da ayırt edebilirsiniz ama biraz dikkat ve ekstra kabiliyet gerektirebilir.

White Fang’ın paylaştığı fotoğraflarda lavabo pompası tek parça olarak görünüyor. Eğer iki parçaysa ve üzerindeki kırmızı kısım ayrıysa da fark etmez, çünkü başka hiçbir figür de sopa benzeri bir şey yok zaten. Ufak bir çubuk (Snake Charmer’ın flütü gibi) ve ucunda da huni gibi şekli bulun yeterli.




  • Lavabo pompasını bulun. (Minik çubuk ucunda da çanak gibi kısmı olacak, uç kısmı yumuşak.)


Edna Krabappel




Yine 2x2 kare parça. Kareyi bulduktan sonra kahve kupasını bulun. Comic Book Guy ile karışmaması için kupanın şeklinden emin olmalısınız. Üst kısmı düz, yanında tutmak için sapı olan bir mug olacak. Comic Book Guy’ın elinde Squishee bardağı var, üst kısmı yuvarlak geliyor, bir de üzerinde minik bir pipet var.

Bardağın şeklinden emin olamadıysanız kafayı bulun. Mrs. Krabappel’ı saçlarından ayırt edebilirsiniz, tepesinde böyle bir kabartı var, Comic Book Guy’ın ise saçları dümdüz. Bir de Mrs. Krabappel’ın eteği de var, etek parçasını fark edebildiyseniz de ayırt edebilirsiniz.


  • 2x2 kareyi bulun.
  • Kahve kupasını bulun. Üst kısmı düz, yanında tutma yeri olarak sapı olacak. (Comic Book Guy’ın Squishee bardağı ile karışmasın.)
  • Bardaktan emin olamadıysanız kafayı yoklayarak veya Mrs. Krabappel’ın eteğini bularak emin olun.


Waylon Smithers



Smithers’ı da bulmak çok zor olmayacak. Yanında iki tane 2x2 kare parça var. Yalnız bu iki parça paketin içinde birlikte mi olur ayrı ayrı mı onu bilemiyorum, her iki ihtimale de hazırlıklı olun.

Eğer birleşik olacaksa normal kare parçadan biraz daha kalın olacak, bu şekilde anlayabilirsiniz. Eğer ayrı ayrı ise hiç sıkıntı yok zaten, iki tane kare parça üstelik bir tanesinin üzerinde Lego çıkıntıları da var. Dört noktalı kare parçayı yakaladığınız an elinizde Smithers olduğundan emin olabilirsiniz.




  • İki tane 2x2 parçayı bulun. Yalnız paketin içinden ikisinin birbirine takılı olarak çıkması ihtimaline hazırlıklı olun, eğer öyleyse biraz daha kalın bir 2x2 parça olacak.


Dr. Hibbert




Yine 2x2 kare bir parçayı bulup ilerliyoruz. Kareyi bulduktan sonra diğer parçaları da yoklayın ve başka bir minik parça olmadığından emin olun. (Böylece Comic Book Guy ve Mrs. Krabappel ve Smithers’ı eliyoruz.)

Başka kare olmadığına eminseniz ihtimaller üçe indi. Elinizdeki Homer, Selma veya Dr. Hibbert olabilir. Gerçi Selma’nın etek parçası var, onu hissederseniz Selma’yı da eleyebilirsiniz, ama o parçayı fark etmek biraz zor oluyor, o yüzden çok da uğraşmayıp kafalara geçin. Selma’nın çok büyük bonus saçları var, kafanın büyüklüğünden ayırt edebilirsiniz. Dr. Hibbert ve Homer’ın kafa şekilleri birbirine benziyor ancak, doktorun tepesinde az da olsa bonus saçları var. Tırnağınızı hafif sürterseniz kafasındaki kabartıları hissedeceksiniz. Kabartılar varsa Dr. Hibbert, düzse kel Homer.


  • 2x2 kareyi bulun.
  • Başka minik parça olmadığından emin olun.
  • Kafaları bulun ve tırnağınızı sürtün. Şekli uzun ince olacak, pürüzsüzse (sadece en tepesinde minicik saçı var.) elinizdeki Homer’dır. Yuvarlak pütürler hissederseniz Dr. Hibbert’dır.


Rehberim hazır, 13. seriyi tamamladım, ben hazırım artık yeni serinin çıkmasını bekliyorum :). Satış başlayıp figürleri toplamaya başladıkça gerektiğinde bu rehberi de güncelleyeceğim, bazen fotoğraflarda atladığım detaylar olabiliyor çünkü.

Kolay gelsin :)


0 yorum:

Yorum Gönder