25 Ekim 2015 Pazar

Legoland Discovery Centre İstanbul Yetişkin Gecesi



Legoland Discovery Centre açıldığında çocuklar için olduğunu duyup büyük hayal kırıklığına uğramıştım. Neyse ki kısa süre sonra her ayın ilk Çarşambası yetişkinler için akşam seansları düzenleneceğini duyurdular da rahatladım ☺.

İlk seans eylüldeydi. Tatilde olduğum için katılamadım ama bu aykine 7 Ekimde gittik ve çok eğlendik. Her ayın ilk Çarşambası da yapılmaya devam edilecek. Biletler 40 TL, internetten ya da gittiğinizde gişeden alabilirsiniz. Yıllık üyelik kartı alırsanız bir sene boyunca giriş ücreti vermiyorsunuz. Yıllık üyelik için detaylara da şuradan ulaşabilirsiniz.



Legoland Discovery Centre, Bayrampaşa’da Forum İstanbul alışveriş merkezinin içinde. IKEA’nın yanındaki alışveriş merkezi, araba tercih etmeyecekseniz metro ile rahatça gidebilirsiniz. Otogar’dan sonraki durak olan Kocatepe durağında ineceksiniz, sakın karıştırıp Bayrampaşa durağına kadar gitmeyin ☺. Benim daha önceden yapmışlığım var, o yüzden uyarıyorum ☺.

Aktivite akşam 7 buçuk 8 arası başlıyor ve 10’a kadar sürüyor. Girişte prenses tacı, şövalye pelerini, kalkan, kılıç gibi aksesuarları kuşanıp hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra da içeri geçiyorsunuz.  İçerisi sadece Miniland'den ibaret değil, gidip sadece Miniatürk'ün Lego versiyonunu gezeceğinizi sandıysanız yanılıyorsunuz. Alan hakkında fikir sahibi olabilmek için şu linkteki Görsel Harita kısmına tıklayıp inceleyebilirsiniz.



İçeri girince üst kattaki kafe bölümünde biraz vakit geçirip herkesin toplanmasını ve aktivitenin başlamasını bekliyorsunuz. Girişte biletlerinizi okuttuktan sonra iki kupon veriliyor, bunlarla kafeden kola ve pizza alınıyor. Biz az önce yemek yiyip gittiğimiz için pizzanın tadına bakamadık ☺, ama Lego havuzlarından birinin yanına oturup ısınma aktiviteleri ile vakit geçirdik ☺.



Saat sekiz olduğunda Master Builder’ımız geliyor ve yaklaşık iki saat sürecek olan program başlıyor.

Discovery Centre’daki aktiviteler güzel düşünülmüş ve eğlenceli. İleride program değişecek mi bilmiyorum ama biz önce Krallık Macerası Lazer Oyunu ile başladık. Yetişkin gecesine katılıyorsanız büyük ihtimalle Tatilya’yı hatırlayacak yaştasınız, bu oyun size tanıdık gelecek. Dört kişilik bir vagona oturuyorsunuz ve geçtiğiniz tünelin duvarındaki düşmanları elinizdeki lazer tabancası ile vurmaya çalışıyorsunuz.

Krallık Macerası'nı başarı ile tamamladıktan sonra Miniland’e doğru devam ediyoruz.  Miniland, sosyal medyadaki fotoğraflarda çoğunlukla gördüğümüz bölüm, burada Legolardan yapılmış Boğaz Köprüsü, Galata Kulesi, Özgürlük Anıtı gibi yapılar var. Ama buraya girmeden önce birkaç tane ufak bilmeceyi çözmeye çalışıyoruz. Bilmecelerin cevabı olan karakterlerin minifigürleri, Miniland'deki yapılara saklanmış. Aslında çoğu için “saklanmış” demek pek de doğru değil, minik minik o kadar çok ve güzel detaylar var ki, gözünüzün önünde olmasına rağmen
aradığınız minifigürleri fark etmek zor olabiliyor sadece.

Abbey Road
Fazla detay verip gezerken yaşayacağınız heyecanı kaçırmayacağım ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Miniland beklediğimden çok çok daha güzel olmuş. Ben tek tek yapılara bakacağımızı düşünmüştüm ama tek başına Ayasofya, yanında dımdızlak bir Sultanahmet, onun yanında Yerebatan Sarnıcı yerine insanlar, araçlar, kafeler ile tüm Sultanahmet Meydanı inşa edilmişti.








Miniland’i keşfedip hayranlık ve hayretler içinde kaldıktan sonra olayın özüne giriş yapıyoruz: Lego parçaları ile yaratıcılığımızı konuşturmak. Herhangi bir hazır seti inşa etmeyecekseniz, Lego parçalarına bakıp bakıp ne yapacağınızı bilemediğiniz için bir şeye başlayamıyordunuz değil mi? Hiç üzülmeyin, Lego Discovery Centre ne yapacağımızı bizim için düşünmüş ve minik kağıtlara yazmışlar. Bu kağıtların arasından kura usulü çekip birini yapmaya koyuluyorsunuz.



Ben önce "Peri" çektim, onu beğenmeyip bir daha çektiğimdeyse "Parayla satın alınamayacak bişey" çıktı. İkisinin ortak noktası bir kız çocuğu yapmak varmış kaderimde, razı olup başladım :).

875

Kız çocuğumu fark edemediniz değil mi? Mükemmel yeteneğime alışık olmadığınızı tahmin edebiliyorum :), sağda kollarını açmış mavi gözlü sarı saçlı bir kız çocuğu var :). Fotoğrafın asıl konusu olan Lost adasını ise arkadaşım yaptı, gerçekten yetenekli arkadaşlarım da var yani.

Aynı çocukluğumdaki gibi toplu bir aktivite olarak Lego'lardan birşeyler yapmak, diğer insanların neler yaptığını gözlemek çok eğlenceliydi. Bunlar da katıldığım seansta yapılan şaheserlerden birkaç tanesi, köpek çok harika olmamış mı?





Muhteşem Lego şaheserlerimizi bitirdikten sonra da Lego 4D Sinemaya giriliyor.  Gözlükleri takıp 3D film izleyeceğiz, dördüncü D de salondaki efektlerden ileri geliyor. Çok eğlenceli, yüzümüze rüzgar çarpıyor, su fışkırıyor, salon sis bulutu ile doluyor ☺.



Ben bu ziyaretten oldukça keyif aldım, hatta beklediğimden çok daha eğlenceliydi diyebilirim. Detaylar çok güzel düşünülmüş. Örneğin herkesin toplanmasını ve aktivitenin başlamasını kapıda ya da kuyrukta değil de kafeteryada beklememiz ufak ama rahatlık açısından çok önemli bir detaydı.






Aynı durum Miniland için de geçerli, internetten fotoğraflarını gördüğümde biraz hayal kırıklığına uğramıştım. Miniatürk gibi bir konsept sonuçta, tamam Lego’dan yapılmış ama bu Ayasofya, bu Dolmabahçe, bu Eiffel, tamam gördük eee? Öyle değil işte, o minicik minifigür bulma oyunu bile o kadar eğlendiriyor ki, boş boş dolaşmamış oluyoruz. Zaten figürler, çöp kamyonları, arabalar, kazalar, vapurlar derken o kadar çok detay var ki sırf bunları incelerken bile zaman geçiveriyor.


O kadar eğlendik ki zamanın nasıl geçtiğini fark edemedik bile. İlk turumuzda fotoğraf çekmeyi unuttuğumuz için Miniland’e geri dönmüş fotoğraf çekiyorduk ki saatin ona yaklaştığını gördük. Lego Shop’tan alacaklarımız vardı, hemen kapanmadan Lego Shop’a koşturduk.


Lego Shop ile daha detaylı bir yazıyı ilk gittiğimde paylaşmıştım, şuradan okuyabilirsiniz. Durumda pek bir değişiklik yok. Hatta birçok set satılmış, çeşit oldukça azalmış. Ama ‘Kendi Minifigürünü Yap” standındaki figürler değişmiş en azından.


Geçen sefer Lego Shop’a gittiğimde minifigür takası henüz tam olarak başlamamıştı. Artık hem mağaza kısmında hem Discovery Centre’da her görevlinin yakasında değiş tokuş yapabileceğiniz bir figür bulunuyor. Kendi minifigürünüzü verip onlardan birini rica edebilirsiniz, detaylar şurada mevcut. Ben her karşılaştığım ekip üyesinin yaka kartındaki figürü inceledim, ama takas yapmak isteyeceğim birine rastlamadım. Serilere ait figürler yok, farklı kıyafetlerde daha çok setlerde bulunan normal insan figürleri mevcut. Ama serilerden çıkan aynı figürlere sahipseniz iki tane Maggie’niz olmasındansa bunlardan biriyle takas yapabilirsiniz.

Lego Shop için zaman kısıtlaması yok, mağazanın Discovery Centre’dan ayrı bir girişi de var. Yani istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Bir sonraki Yetişkin Gecesi ise 4 Kasım’da, kaçırmayın derim ☺.


1 yorum:

  1. Sayın Blog Yazarı,
    Akademik bir araştırma için Legoland ile ilgili bloğunuzdan yararlanmak için sizden izin almak istedim. Acaba Bloğunuzdan araştırma amaçlı olarak yararlanabilir miyim? Onay verdiğiniz taktirde etik standartları sağlamak açısından makalede isminiz deşifre edilmeyecektir. Bloğunuzdan yapılan yorumlar tamemen objektif olarak yorumlanacak ve kesinlikle sizinle ilgili olumsuz bir yorum içermeyecektir. Araştırma pazarlama iletişimi alanındadır ve pazarlama iletişimi yazınına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Dilerseniz makaleyi yayınlanmasının ardından sizinle paylaşabilirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Saygılarımla,

    Dr. İpek

    YanıtlaSil