4 Mayıs 2016 Çarşamba

Midori Traveler’s Notebook - Nedir?



Geçenlerde Midori Traveler’s Notebook siparişimi verdim. Nereden nasıl aldığımdan bahsetmeden önce size biraz bu defteri anlatmak istedim.

Traveler’s Notebook aslında sadece defter değil, üç farklı parçadan oluşan bir konsept;

  • Deri kapak, 
  • Defterler ve 
  • Aksesuarlar.
Filofax’ın daha ciddi versiyonu gibi de düşünülebilir aslında :)



Regular Size
İki boyutta satılıyor; normal ve pasaport boyu. “Regular size” olarak geçen normal boy, A5 boyutuna yakın, sadece biraz daha dar. Pasaport boyu da normal pasaport boyutlarında işte.

Passport Size
Her iki boyda da siyah, kahverengi ve camel renkler mevcut. Bir de 2015 yılında sınırlı sayıda çıkan Blue Edition var, sadece regular size olarak.



Deri Kapak

Defterin en cezbedici özelliği deri kapağı. Thailand’ın kuzeyindeki Chiang Mai’de üreiliyormuş, her bir kapak el yapımı. Gerçek deri olduğu için kullandıkça rengi değişecek, hatta çizilecek ve kusurları ve hatıralarıyla tamamen size özel olacak. İster ajanda, ister günlük; ister seyahat, isterseniz de not defteri olarak kullanın, zaten yaptığımız anı biriktirmek değil mi? Bu kapak da biriken tüm o anılar ile birlikte, sizinle birlikte yaşlanacak ve değişecek. Bu açıdan bakmak defterimi de tuttuğum notlarımı da daha anlamlı kılıyor benim için, bu yüzden Traveler’s Notebook diğer defterlerden biraz daha özel bir konumda.



Kapağın size özel hale gelmesinin yanında, Traveler’s Notebook’un içeriği de size özel. İçine istediğiniz defterler ve aksesuarlardan ekleyerek kullanımınıza uygun hale getirebilirsiniz.

Defterler

TN kapağınızın içine ekleyebileceğiniz farklı defter tipleri mevcut. Çizgili, kareli, düz, kraft kâğıdından, çizim kâğıdından ve aylık ya da haftalık ajanda şeklinde defterlerden bir ya da birkaç tanesini seçebilirsiniz. TN kapak içine birden fazla defter eklemenize olanak sağlıyor, kalınlığı ve lastiği uygun. Böylece sayfa tiplerini ihtiyacınıza göre belirleyip, biten defterleri değiştirerek deri kapağınızı uzun yıllar kullanabilirsiniz.



“Her seferinde Japonya’dan defter mi sipariş edeceğim?” diye düşünmeyin. Sayfa kalitesi nasıl olur bilemem ama TN kapaklara uygun defterler AliExpress ve Esty’de uygun fiyatlara satılıyor. Hatta YouTube’da DIY defter yapımı videoları bile var, normal tek ortalı bir okul defterini maket bıçağı ile kesip, kapağını kraft kağıdı ile kaplayabilirsiniz de.

http://www.travelers-company.com/products/trnote/refill-regular

Aksesuarlar

Deri kapağı aldınız, istediğiniz eklentilerle onu bir defter haline de getirdiniz. Şimdi aksesuarlarla kişiselleştirme zamanı. Daha fazla defter eklemek için işe yarayacak ek lastikler, yine kabın içine takabileceğiniz şeffaf kilitli dosya, bilet, fiş gibi ıvır zıvırları koyabileceğiniz cepler ile defterinizi daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Ayrıca Traveler’s Company konseptine uygun bantlar ve stickerlar da  var.

Defterlerin kapakları da desensiz olduğu için mühürler, bantlar ve stickerlar ile süslenebilir. Instagram’da Traveler’s Notebook hashtaginden fikir alabilirsiniz, çok güzel düzenlemeler var.

En kullanışlı aksesuarlar olarak seçtiklerim ise şunlar:

006 Pocket Sticker
Deri kapağa sticker gibi yapıştırdığınız bu plastik cep kolayca ikinci defteri ekleyebilmenize yarıyor. Harita ya da not kağıtları koymak için de kullanılabilir.
http://www.travelers-company.com/products/trnote/refill-regular/refill-r-006


008 Zipper Case
Defter gibi lastik ile kapağa tutturuyorsunuz. Bir tarafı kilitli, iki şeffaf cep oluyor.
http://www.travelers-company.com/products/trnote/refill-regular/refill-r-008


020 Kraft Paper Holder
Yine defter gibi lastikle tutturacağınız kraft cep. Ben kraft olmasını çok sevdim, güzel görünüyor.
http://www.travelers-company.com/products/trnote/refill-regular/refill-r-020


004 Pocket Sticker
Yukarıdakine göre daha küçük boyda üç tane cep, sticker olarak deri kapağa yapıştırabiliyorsunuz.
http://www.travelers-company.com/products/trnote/refill-regular/refill-r-004


011 Refill Binder
Aslında bu TN’e takabileceğiniz bir aksesuar değil ama yine de çok kullanışlı. Biten defterlerinizi saklamanıza yarıyor, cilt işlevi görüyor yani. İçine beş tane defter ekleyebiliyorsunuz.
http://www.travelers-company.com/products/trnote/refill-regular/refill-r-011
735

Defterlerde olduğu gibi aksesuarların da yan sanayi versiyonları var :). Yine AliExpress’te şeffaf kilitli dosyadan ve stickerlardan bulabilirsiniz. Ben şeffaf dosyaya güvenemedim, Çin’den gelen plastik ürünlerde ağır bir koku olabiliyor. Benim için bu kadar değerli bir defterin içine de kalitesiz ürünler eklemek istemedim açıkçası :). Ama ucuzluk sevdamdan da vazgeçemem tabii ki, stickerları AliExpress’ten aldım :).

Elime ulaştığı zaman aldığım refiller ile ilgili de yazarım. Sanırım buralar bir süreliğine Staedtler ve Traveler’s Notebook dolu olacak :)

Hoşçakalın.

Bütün fotoğrafları Traveler's Notebook sayfasından aldım :).

Traveler's Notebook internet sayfası
http://www.travelers-company.com/

Traveler's Company Online Shop (Japonya dışına gönderim yok.)
http://www.tfa-onlineshop.com/

2 yorum:

  1. Çok beğendiğim bir ürün, hatta Instagram'da epey takip ettiğim kişi var bunları kullanan. Güle güle kullan şimdiden, yeni fotoğrafları merakla bekliyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler.
      Henüz kargoya vermediler sanırım, heyecan bastı umarım bet tatile çıkmadan yetişir :).

      Sil